4/30/2015

עוגת גבינה ניו יורקית - New York cheesecake

Yum
בס"ד
New York cheesecake


For the English recipe, click here.
For the same cake just in mini , click here.
את העוגה הזו אני מכינה די קבוע בשנים האחרונות לכבוד חג השבועות.
עוגת גבינה ניו יורקית, עוגת גבינה מדהימה, קלה להכנה ופשוט חובה להכין.
המתכון מבוסס על מתכון ממגזין GOOD FOOD,עם שינויים שעשיתי במתכון לאורך השנים.
את העוגה ניתן להכין גם כעוגות אישיות וטעימות ביותר.
איך להכין כעוגה אישית, תמצאו ברשומה הזו .
הרשומה באנגלית, אך תוכלו לתרגם אותה באמצעות התרגום של גוגל בצד שמאל של המסך,או לכל שאלה אשמח לעזור.

Scrumptious cheesecake

Best ever cheesecake עוגת גבינה מושלמת

Mouthwatering cheesecake


המרכיבים לתבנית 28:
לבסיס:
כ-125 גרם חמאה, מומסת
250 גרם ביסקוויטים מרוסקים היטב


למלית הגבינה:
300X3 גרם גבינת פילדלפיה
(או 4 גבינת שמנת נפוליאון טבעי
או 2 נפוליאון ו-1 גבינה 5% 500 גרם)

250 גרם סוכר
3 כפות קמח
1/2 1 כפיות תמצית וניל
3 ביצים L + חלמון L
1/2 1 כפיות מיץ לימון
200 מ"ל שמנת חמוצה
קמצוץ מלח

לציפוי שמנת חמוצה:
226 מ"ל שמנת חמוצה
1 כף סוכר
2 כפיות מיץ לימון


אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.  מערבבים יחדיו את הביסקוויטים המפוררים והחמאה המומסת ומעבירים לתבנית 28 מתפרקת.
מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
בינתיים מכינים את המלית:
מעלים את טמפרטורת התנור ל-240 מעלות. מערבבים יחדיו את הגבינות עד שהן נהיות קרמיות. מוסיפים את הסוכר, הקמח וקמצוץ המלח. מוסיפים את תמצית הוניל ומיץ הלימון. מוסיפים בהדרגתיות את הביצים והחלמון, כאשר אחרי כל הוספת ביצה מערבבים. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים רק עד שמתערבב, על מנת לקבל תערובת חלקה, אוורירית וקלילה.

מעבירים את התערובת לתבנית עם הביסקוויטים ואופים בחום של 240 מעלות כ-10 דקות. לאחר מכן, מורידים את המעלות ל-110 מעלות ואופים כ-25 דקות. בסוף האפייה, משאירים את העוגה בתנור סגור כשעה.
לאחר השעה, מכינים את ציפוי השמנת החמוצה ע"י ערבוב השמנת עם הסוכר ומיץ הלימון ומריחתו על העוגה.