5/07/2015

טאטן שרי ובולגרית

בס"ד

מאפה טאטן עגבניות שרי cherry bulgarian tatin

טארט טאטן הוא המצאתן של האחיות סטפני וקרוליין טאטן, בעלות המלון טטין. באחת הפעמים במלון, אחת האחיות רצתה להכין פאי תפוחים והתחילה בשלבי ההכנה הרגילים של בישול התפוחים בחמאה וסוכר.
 




שלבי הכנה לטארט טאטין עגבניות ובולגרית

מאפה טאטין עגבניות ובולגרית


לאכזבתה הרבה (לפחות באותו רגע), היא הריחה שהתבשיל נשרף ,ולכן החליטה לכסות אותו בבצק ולהכניס לתנור. 
לאחר שהיא הוציאה את הטארט מהתנור, היא החליטה להפוך אותו, כך שהפירות המקורמלים מופנים כלפי מעלה.
את הטארט הזה היא הגישה לאורחי המלון והם התלהבו ממנו מאוד, וכך נוצר הטארט טאטן.


אז למה סיפרתי לכם את זה?
קודם כל אני מאוד אוהבת לגלות עובדות חדשות, ולכן חשבתי שאולי גם אתכם.
ודבר שני, את המתכון מצאתי כאן והכנתי עם שינויים קלים, וממה שראיתי במתכון אין חמאה,
ולכן חשבתי שמתאים לקרוא למתכון טאטן, בגלל החלק העליון של המאפה.

המרכיבים:
לבצק:
100 מ"ל חלב פושר
1 ביצה L
1 כפית מלח
1 כף סוכר
300 גרם קמח רגיל
8 גרם שמרים יבשים

לקישוט:
קוביות בולגרית
עגבניות שרי
אבוקדו פרוס לטבעות דקות, מרוח במיץ לימון ומעט מלח

לויניגרט:
1 שן שום כתושה
2 כפות מיץ לימון
4 כפות שמן
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
שמים בקערה קמח מעורבב עם שמרים. מוסיפים את הסוכר, המלח, החלב והביצה ולשים לבצק חלק ואחיד.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת להתפחה של כשעה- שעה וחצי.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את הויניגרט ע"י ערבוב כל החומרים יחדיו.
משטחים את הבצק ומורחים עליו מעט מהויניגרט. מעל מניחים אבוקדו, מעליו קוביות בולגרית ומעל עגבניות שרי.
מורחים שוב בויניגרט ואופים בתנור כ-35 דקות.
מיד לאחר היציאה מהתנור, מורחים שוב בויניגרט ובתאבון :)
* אני שמתי אבוקדו רק על חלק מהטאטן, מכיוון שלא כולם אצלנו אוהבים אבוקדו.

2 תגובות:

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use