12/31/2017

קציצות הודו מתקתקות - Sweetish chicken meatballs

בס"ד

קציצות עוף מתקתקות Sweet tngy chicken meatballs

הקציצות האלה פשוט נפלאות - קציצות הודו ברוטב אדום מתקתקות ומעט מעקצצות.

These chicken meatballs in red sauce are just wonderful - They are a bit on the sweet and tangy side.




chicken meatballs קציצות עוף

chicken meatballs with turkey


המתכון הזה הוא בהשראת מתכון של taste of home עם שינויים רבים שערכתי במתכון, בין היתר עם הצורך להכשיר אותו והורדה משמעותית בכמות הסוכר.
יצאו קציצות מאוד טעימות וממש קלות הכנה. מעולות להגשה עם פירה או כל תוספת שאוהבים.


The recipe is inspired by a recipe of Taste of Home with many changes I made to it, among them to make the recipe kosher and reducing the amount of sugars.
The turkey meatballs tasted delicious and are so easy to make. They are perfect served with mashed potatoes or with any side dish of your choice. 

הוספתי להנאתכם סרטון הכנה ואם טרם הצטרפתם לעמוד היוטיוב שלי, אתם מוזמנים להצטרף ולהנות מסרטוני אוכל נוספים. להרשמה, כנסו לכאן.
I've added to your enjoyment a cooking tutorial and if you still haven't subscribed to my YouTube channel, you are more than welcome to subscribe and check out my other cooking videos. To subscribe, click here and join.


 
המרכיבים לכ-50+ קציצות:
לקציצות:

2 כוסות קוואקר מהיר הכנה
1 בצל, קצוץ
2 כפיות אבקת שום
1 כפית צ'ילי כתוש
2 חלבונים L
1 קילו הודו טחון

לרוטב:
2 כוסות קטשופ (אני השתמשתי בקטשופ עם ה-50% פחות סוכר)
1 בצל, קצוץ
1 כפית אבקת שום
1/2 כפית צ'ילי כתוש
1 כף סוכר חום




אופן ההכנה:

 מערבבים היטב את 5 המרכיבים הראשונים של הקציצות. מוסיפים את ההודו הטחון ולשים היטב.
יוצרים קציצות ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-15-20 דקות.

מכינים את הרוטב:
מערבבים ומבשלים את כל מרכיבי הרוטב עד שמסמיך כ-2-3 דקות. מוסיפים את רוב כדורי העוף, מערבבים ומזיזים הצידה את הכדורים שיהיה מקום ליתר הכדורים. מוסיפים את יתרת הכדורים, מערבבים ומחממים עוד כדקה-שתיים. מגישים עם תוספת שאוהבים ובתאבון!


Ingredients for about 50+ meatballs:
chicken meatballs:
2 cups quick-cooking oats
1 onion, chopped
2 tsp. garlic powder
1 tsp. crushed chili
2 L egg whites
1 kilo / 2.2 pound minced turkey chicken

Sauce:
2 cups ketchup (I used low in sugar)
1 onion, chopped
1 tsp. garlic powder
1/2 tsp. crushed chili
1 Tbsp. brown sugar

Preparation:
Mix well the first 5 ingredients of the chicken. Add the minced turkey and knead well. Form meatballs and bake at a preheated oven at 200C/400F for 15-20 minutes.
Make the sauce:
Mix and cook the sauce ingredients until it thickens for about 2-3 minutes. Add most of chicken meatballs, mix and move aside a bit to make room for the rest of the chicken. Add the rest of the meatballs and warm for 1-2 minutes. Serve with a preferred side dish and enjoy!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use