5/03/2015

עוגת גבינה לאבנה

בס"ד
חתיכת עוגת גבינה לאבנה

ראיתי בתחרות בישול כלשהי שהכינו עוגת גבינה עם לאבנה וחשבתי לעצמי "וואי מעניין איך זה יהיה, שווה לנסות".
אני כמעט ולא אוכלת לאבנה, ונסיון אחד שלי ליצור מתכון עם לאבנה, הלך לא יותר מדי טוב. אכלנו את זה, אבל לא היה מוצלח.



labaneh cheesecake עוגת גבינה לאבנה

שלב אחר שלב עוגת גבינה עם לאבנה

ראיתי מתכון לעוגת גבינה רגילה וחשבתי "רגע, אז אני אעשה ככה ואשנה את זה והוסיף במקום את זה" וככה נולדה בעצם העוגה הזו שלי, שכבר לא קשורה למתכון הרגיל.


העוגה מאוד קרמית וטעימה-טעימה, וממש קלה להכנה.
כמו כל עוגת גבינה, חשוב לשים את העוגה לפחות לילה במקרר -
עוגות גבינה משתבחות פלאים במקרר.

עוגת גבינה לאבנה קטיפתית






 עוגב גבינה לבנה

 המרכיבים:
500 גרם גבינת לאבנה אסלית על בסיס יוגורט פיראוס 9%
200 גרם גבינה לבנה 5%
100 גרם קורנפלור (1 כוס פחות כף)
1 כוס סוכר
4 חלמונים L

לתחתית:
180 גרם ביסקוויטים (כ-24 ביסקוויטים)
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לחתיכות

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-130, טורבו.
מרסקים את הביסקוויטים במעבד מזון.
מוסיפים את החמאה ומרסקים שוב, עד שהחמאה נבלעת.
מרפדים תבנית אפייה עגולה ומתפרקת 25 ס"מ בנייר אפייה, ומהדקים עליה את תערובת הביסקוויטים. בקערה נפרדת, מערבבים יחדיו את הגבינות, מוסיפים את החלמונים ומערבבים.
מוסיפים את הסוכר והקורנפלור ומערבבים היטב.
יוצקים על תחתית הביסקוויטים ואופים שעה.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לשעה בתנור סגור.
מעבירים למקרר ואוכלים רק יום למחרת, בתאבון :-)

2 תגובות:

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use